Tips og råd for vårsesongen!

Endelig går vi mot en etterlengtet vår og sommer. Dette er tiden for rengjøring og vask, både inne og ute. Vi ønsker å bruke anledningen til å gi våre kjære kunder noen gode råd og tips på hvordan de kan gjøre ting selv, og hvordan spare tid og penger!

Innemiljø:

Regelmessig vask øker trivselen og et rent hjem/kontor gir bedre helse (mot støvallergier etc). Jevnlig rengjøring er en veldig god investering i din egen bolig/kontor.

Noen gode tips:

  • Vask dusjvegger med et surt vaskemiddel, minst en gang i uken, for å fjerne kalkbelegg.
  • Bland eddik og vann i en sprayflaske, for å vaske dusjvegger. Dette er et fantastisk tips!
  • Spray dusjvegger, og la dette virke i 4-5 minutter. Bruk deretter en svamp for å fjerne kalken, skyll godt med vann over hele området.
  • Har du brunt belegg i toalettskålen, så kan eddig helles nedi skåla. La det virke i 15 minutter. Deretter må du skure tåalettskålen med toalettbørste. Vipps så blir det skinnende rent!

Kjøkkenet er et annet område som trenger oppmerksomhet, spesielt kjøkkenviften.

Sjekk kullfilteret med jevne mellomrom. Ved tett kullfilter så vil effekten bli vesentlig redusert. Filteret kan enkelt rengjøres. Ta ut filteret, og legg det i oppvaskmaskinen. Dersom du ikke har oppvaskmaskin så kan du legge filteret i en blanding av Zalo og vann. La det ligge der en liten stund frem til fettet løsner. Skyll deretter filteret med varmtvann i vasken. La filteret renne av seg før det igjen settes på plass. Vi anbefaler å sjekke filteret en gang i mnd.

Utemiljø:

Vårtiden er ypperlig til vedlikehold av utearealer. Her følger noen enkle tips og råd om vedlikehold av uteområdet og utvendig bygningsvedlikehold.

En ren fasade er en pen fasade. Er du opptatt av hvordan boligen/kontoret ser ut utvendig? Her en tips og råd for hvordan du selv med enkle grep kan få en fin fasade og uteareal.

  • Vi anbefaler at du sjekker terrassen, og husveggene for grønske og støv som har grodd seg i treverket. De fleste husholdninger har en høytrykkspyler, den er et nyttig verktøy til utvendig husvask. Husk å sjekke at du har riktig arbeidstrykk på spyleren og at den er innstilt for vask av underlaget du skal vaske, tre eller mur. Det kan du enkelt se på bruksansvisningen til høytrykkspyleren.
  • Bruk et vaskemiddel som er skånsom mot underlaget du skal vaske. Har du steinheller i gården så må disse også få en vask, et rent inngangsparti hever inntrykket flere hakk.
  • Sist men ikke minst så må man ikke glemme tregjerdet. Vi anbefaler å holde et trykk på 120-150 bar og holde passe avstand når man spyler.

Et vedlikeholdt uteareal og fasade hever inntrykket av eiendommen med flere hakk. Om du ikke selv har tid til å ta deg av utvendig vask, så ta kontakt, vi har gode løsninger.

__

Stavanger Renholdsbyrå er ditt lokale renholdsbyrå. Vi tilbyr flyttevaskdødsbo (rydding og utvask)fasadevask. I tillegg til dette har vi flere gode tilbud innen eiendomstjenester. Les mer om våre tjenester, og ta kontakt for en uforpliktende hyggelig prat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *